Back to blog

Leépítés helyett átképzés? Működik!

A vállalatok a Codecool cégeknek tartott képzései segítségével a számukra legszükségesebb és legkorszerűbb IT-tudással ruházhatják fel munkavállalóikat.

Többféle válságkezelési stratégiát alkalmaznak a vállalatok a kialakult járványügyi helyzetben, amelynek egyik legkézenfekvőbb módja szerte a világban a munkaerő elbocsátása. De vajon tényleg minden esetben szükség van erre a drasztikus lépésre? Tudjuk, hogy sokan foggal-körömmel harcolnak azért, hogy megtarthassák hűséges, tapasztalt munkatársaikat, ezért egy nemzetközi és egy saját példát is hoztunk arra, hogyan sikerülhet.

Online work/education
Olajbányászból adatbányászok

A Shell ugyan még a COVID-19 járvány kirobbanása előtt kezdte meg együttműködését a Udacityvel annak érdekében, hogy a kollégáit jártassá tegye a mesterséges intelligencia kezelésében, történetük mégis inspiráló lehet sokak számára. 

Az olajvállalat az energiapiaci változások miatt döntött úgy, hogy munkavállalói számára önkéntesen elérhetővé teszi a Udacity mesterséges intelligencia képzését. Így az elkerülhetetlen digitális transzformációt úgy tudták felgyorsítani, hogy nem elsősorban a piacról kellett levadászni az adatelemzőket. A munkatársak online, saját tempójukban haladva teljesítik a tréninget, mely 4-6 hónapon keresztül heti 10-15 óra elfoglaltságot jelent számukra. 

A Udacity vezérigazgatója, Gabe Dalporto szerint az egyik legnagyobb kihívás, amivel a vállalatvezetők szembesülnek az, hogyan használják ki optimálisan cégük munkaerőforrásait. “A legrosszabb szcenárió ilyen esetben a dolgozók elbocsátása és olyan új emberek felvétele, akik rendelkeznek azokkal a készségekkel, amelyekre szüksége van a vállalatodnak. Az átképzés ára sokkal alacsonyabb” - nyilatkozta Dalporto a cnbc.com-nak. 

Hazai tapasztalatok

Kalocsai Lea, a Codecool értékesítési vezetője szerint a régióban is egyre több vállalat jön rá arra, mennyivel hatékonyabb egy, a céget, annak folyamatait, termékeit, szolgáltatásait, értékeit jól ismerő munkavállalót átképezni akár néhány hónap alatt, mint kimenni a piacra, hosszú interjúkörökön keresztül levadászni, majd betanítani valakit. 

A Codecool évek óta tart vállalati tréningeket ügyfeleinek három országban is. Tapasztalt mentoraink eddig frontend fejlesztés, üzleti intelligencia, big data, Java és agilis módszertanok témakörben segítették átképezni a hozzánk forduló vállalatok munkatársait. 

"Az egyik legkomplexebb megkeresésünk az egyik vezető telekommunikációs vállalattól érkezett. Ők Customer Value Management csapatukat - amelyet különböző szakterületek, mint például a progamozás, a marketing, a jog, és a pénzügy képviselőiből alkottak meg -, szerették volna átalakítani egy adatvezérelt részleggé. Az általunk szervezett és szakértőink által vezetett tréning során sikerült ezt a nagyon diverzifikált csoportot közös nevezőre hozni, és ma már ugyanazon a szinten tudnak üzleti intelligenciára és adatelemzésre épülő terveket készíteni. Ez a projekt azért is fontos, mert megmutatja, nem kellett megválni 18 tapasztalt munkatárstól csak azért, mert nem értettek egy bizonyos szakterülethez. A vállalat így megspórolta mind a leépítéssel, mind az új kollégák levadászásával kapcsolatos költségeket" - mondta el Lea.

Kérdezz bátran a vállalati képzésekről!

Amennyiben úgy érzed, a te vállalatod számára is megoldást jelenthet az átképzés, lépj velünk kapcsolatba a [email protected] e-mail címen!